RRB NTPC 7th April 3rd Shift Question Paper Answers Evening Shift

By | 07/04/2016

RRB NTPC 7th April 3rd Shift Question Paper Answers Evening Shift, RRB NTPC 3rd Shift Question Paper Answers Evening Shift, RRB NTPC 7th April asked Questions, RRB NTPC evening shift questions, RRB NTPC 7th April 3rd  shift GK Questions, , RRB NTPC 7th April 3rd  shift science questions,RRB NTPC 7th shift 3rd  maths questions, RRB NTPC 3rd Shift reasoning Questions, RRB NTPC 7th April evening Shift Question answers

RRB NTPC 7th April 3rd Shift Question Paper Answers

Dear Candidates we are updating the RRB NTPC 7th April 3rd Shift Question Paper Answers Evening Shift  so all the Candidates can take the advantages. The list of Questions are based on the Candidates appeared in the RRB NTPC Online Exam on 7th April 2016. All the Candidates who will appear in the exam in coming days can take the review of questions. RRB NTPC exam 7th April questions from GK, Science, Maths, Reasoning is updated here.

RRB NTPC Exam Analysis 6th April 2016

RRB NTPC Exam 6th April Morning Shift Asked Questions

RRB NTPC 2nd Shift Questions 

RRB NTPC 3rd Shift Question Papers 

RRB NTPC 7th April 1st Shift Question Paper

RRB NTPC 7th April 2nd Shift asked Questions 

RRB NTPC 7th April Evening Shift Question Answers 

1) Mansorvar lake situated in –?

Ans :  Tibet

2) Normal Blood Pressure of Human Body ?

A. 80/120 mm.

3) World Health Day celebrated on?

A. 7th April

RRB NTPC 7th April Exam Analysis 

4) Lingraj Temple situated in ?

A. Bhuneswar

5) transistor was invented in which year ?

A. 1948

6)Rural Development institute situated in

A. Hyderabad

7) which is the Popular dance of Tamilnadu state?

Ans. Bharathanatyam.
8) Sardar Sarovar pariyojana belongs to —-?

Ans : Gujarat State

9) what is the Currency of Myanmar?

Ans:  Burmese kyat;

10) The Composer of Raguvansam ….?

Ans: Kalidash

11) World population Day ….?

A. 11th July

12) Dwarf planet is ?

Ans: Pluto.

13)Every citizen of Country is corrupt this statement is given by ?

A. Lord Karnvalis

14)which is the Laughing gas?

Ans: Nitrous oxide.

Dear Candidates stay updated for More questions . You Can put Your Questions in Comment Box below for Discussions. Bookmark this website all RRB NTPC Exam Questions.

RRB NTPC Online Exam Analysis Date wise Question Paper 

comments

One thought on “RRB NTPC 7th April 3rd Shift Question Paper Answers Evening Shift

  1. shyam singh

    RRB NTPC 7TH APRIL 3RD SHIFT QUESTIONS(SECUNDERABAD REGION)

    1-WHICH GAS IS USED IN ANESTHESIA?
    ANS-NITROUS OXIDE

    2-WHICH KING DEFEATED MOHAMMED GAURI FOR FIRST TIME IN INDIA?
    ANS-BHIM-II

    3-WHERE WAS GOLF INVENTED?
    ANS-SCOTLAND

    4-WHO IS THE AUTHOR OF THE BOOK KAMALA?
    ANS-V.D.SAVARKAR

    5-WHO IS THE AUTHOR OF THE BOOK DAYS OF GRACE?
    ANS-ARTHUR ASHE

    6-WHAT IS 99TH AMENDEMENT?
    ANS-NATIONAL JUDIACIAL APPOINTEMENT COMMISSION

    7-WHICH COUNTRY WON U-17 WORLD CUP 2015?
    ANS-NIGERIA

    8-WHER IS KILIMANJARO HILLS SITUATED?
    ANS-TANZANIA

    9-WHAT IS THE SHAPE OF ORBITS OF A PLANET?
    ANS-ELLIPTICAL

    10-ON WHICH RIVER HIRAKUND DAM IS SITUATED?
    ANS-MAHANADI

    11-IN WHICH CITY KUMBH MELA HELD AMONG THE FOLLOWING?
    ANS-UJJAIN

    12-GAS IS STORED IN WHICH FORM IN LPG?
    ANS-LIQUID

    13-RICKET IS CAUSED DUE TO WHICH VITAMIN DEFICIENCY?
    ANS-VITAMIN D

    14-WHERE THE PORTUGEES SITUATED THEIR FIRST FORT IN INDIA?
    ANS-KOCHIN

    15-WHAT IS THE FUNCTION OF COOPERATIVE SOCIETY?
    ANS-ONE PERSON ONE VOTE

    16-RECENTLY ELIZABETH II BREAKS THE RECORD OF LONEST REIGNING QUEEN OF A LADY. NAME THAT?
    ANS-QUEEN VICTORIA

    17-WHICH TYPE OF WAVES ARE PRODUCED BY LIGHT EMITTING DIODE?
    ANS-ELECTROMAGNETIC WAVES

    18-WHERE WAS WORLD YOUTH AND CADET CHESS CHAMPIONSHIP 2015 HELD?
    ANS-PORTO CARRIS,GREECE

    19-WHO WAS AWARDED WITH HRIDYANATH MANGESHKAR AWARD 2015
    ?
    ANS- A.R.REHMAN

    20-WHO MADE BULAND DARWAZA AT FATEHPUR SIKRI?
    ANS-AKBAR

    21-WHICH PLANT IS POISONOUS AMONG THE FOLLOWING?
    ANS-PODOPHYLLUM

    22-ELLORA CAVES CONSTRUCTED IN WHICH YEAR?
    ANS- 6 A.D.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.